POLÍTICA DE COOKIES

Data de publicació: 4 de setembre de 2021

Aquest portal, igual que la majoria de portals d'internet, fa servir galetes per millorar l'experiència de l'usuari. A continuació hi trobarà informació sobre què són les galetes, quin tipus de galetes fa servir aquest portal, com pot desactivar-les en el seu navegador i com pot desactivar específicament la instal·lació de galetes de tercers. Si no hi troba la informació específica que busca, sisplau, dirigeixi's a [email protected].

Per a informació més concreta sobre el tractament de dades personals mitjançant l'ús de galetes o d'altres mecanismes d'identificació, li preguem que llegeixi la nostra política de privacitat.

Què són les galetes?

Les galetes són petits arxius que algunes plataformes, com les pàgines web, poden instal·lar en el navegador del seu ordinador, ‘smartphone', tauleta o televisió connectada. Les seves funcions poden ser molt variades: emmagatzemar les seves preferències de navegació, recopilar informació estadística, permetre determinades funcionalitats tècniques, etcètera. De vegades, les galetes s'utilitzen per emmagatzemar informació bàsica sobre els hàbits de navegació de l'usuari, fins al punt, segons els casos, de poder-lo reconèixer.

Per què són importants?

Les galetes són útils per diversos motius. Des d'un punt de vista tècnic, permeten que les pàgines web funcionin de forma més àgil i adaptada a les seves preferències, com ara emmagatzemant el seu idioma o la moneda del seu país. A més, ajuden els responsables dels llocs web a millorar els serveis que ofereixen, gràcies a la informació estadística que recullen a través d'elles. Finalment, serveixen per fer més eficient la publicitat que li mostrem, gràcies a la qual li podem oferir serveis de forma gratuïta.

Com utilitzem les galetes?

Navegar per aquest portal suposa que s'hi puguin instal·lar els següents tipus de galetes:

Galetes de millora del rendiment

Aquest tipus de galetes conserven les seves preferències per a determinades eines o serveis perquè no hagi de reconfigurar-los cada cop que visita el nostre portal, i, en alguns casos, poden ser aportades per tercers. Alguns exemples són: nivell de volum dels reproductors audiovisuals, preferències d'ordenació d'articles o velocitats de reproducció de vídeo compatibles. En el cas de comerç electrònic, permeten mantenir informació sobre el seu carretó de compra virtual.

La nostra web utilitza serveis de tercers que hi podran instal·lar galetes per a la millora del rendiment.

Galetes d'anàlisi estadística

Són aquelles que, ja siguin tractades per nosaltres o per tercers, permeten quantificar el nombre de visitants i analitzar estadísticament la utilització que fan els usuaris dels nostres serveis. Gràcies a això podem estudiar la navegació per la nostra pàgina web i millorar, així, l'oferta de productes o de serveis que oferim.

Aquesta anàlisi es realitza mitjançant eines que proporcionen tercers, com ara Google Analitycs o ComScore.

Galetes de geolocalització

Aquestes galetes són emprades per programes que intenten localitzar la posició geogràfica de l'ordinador, l'smartphone, la tauleta o la televisió connectada per oferir-li continguts i serveis més adequats.

Galetes de registre

Quan vostè es registra al nostre portal, es generen galetes que l'identifiquen com a usuari registrat i indiquen quan vostè s'ha identificat al portal.

Aquestes galetes són utilitzades per identificar el seu compte d'usuari i els seus serveis associats, i es mantenen mentre vostè no abandoni el compte, tanqui el navegador o apagui el dispositiu.

Aquestes galetes poden ser utilitzades en combinació amb dades analítiques per identificar de manera individual les seves preferències al nostre portal.

Per a això contractem amb empreses que ens aporten els seus serveis i que hi instal·len les seves galetes per encàrrec nostre.

Galetes pròpies de recomanació de continguts

Són aquelles galetes que ens permeten oferir-li continguts adaptats a les seves preferències quan navega pel nostre portal.

Si consent la seva instal·lació, nosaltres fem servir les nostres pròpies galetes per conèixer les seves preferències de continguts i de navegació per crear perfils.

Per a això contractem amb empreses que ens aporten els seus serveis i que hi instal·len les seves galetes per encàrrec nostre.

Galetes de tercers de recomanació de continguts

Són aquelles galetes que utilitzen altres empreses amb les quals tenim acords i permeten oferir continguts adequats a les seves preferències quan navega pel nostre portal o, fins i tot, per altres portals.

Només en el cas que vostè així ho indiqui, aquestes empreses hi instal·laran les seves galetes i li oferiran continguts basats en les seves preferències.

Galetes publicitàries pròpies

Són aquelles galetes que ens permeten gestionar eficaçment els espais publicitaris del nostre lloc web, adequant el contingut de l'anunci a les seves preferències. Gràcies a elles podem conèixer els seus hàbits de navegació al nostre portal i mostrar-li publicitat relacionada amb el seu perfil de navegació.

Si consent la seva instal·lació, hi podem instal·lar les nostres pròpies galetes publicitàries per conèixer les seves preferències de navegació i crear perfils publicitaris que podem oferir als nostres anunciants.

Per a això contractem amb empreses que ens aporten els seus serveis publicitaris i que hi instal·len les seves galetes per encàrrec nostre.

Galetes publicitàries de tercers

Són aquelles galetes que utilitzen altres empreses per gestionar eficaçment els seus espais publicitaris en el nostre lloc web, adequant el contingut de l'anunci a les seves preferències. Gràcies a elles, aquestes empreses poden conèixer els seus hàbits de navegació al nostre portal i en altres portals d'internet i mostrar-li publicitat relacionada amb el seu perfil de navegació.

Només en el cas que vostè així ho indiqui, aquestes empreses hi instal·laran les seves galetes i li oferiran continguts basats en les seves preferències.

Les companyies que serveixen publicitat personalitzada tenen les seves pròpies polítiques de privacitat, que vostè pot consultar aquí.

Altres galetes de tercers

En algunes de les nostres pàgines s'hi poden instal·lar galetes de tercers que permetin gestionar i millorar els serveis que aquests ofereixen. Un exemple d'aquest ús són els enllaços a les xarxes socials que permeten compartir els nostres continguts.

Com puc configurar les meves preferències?

Vostè pot permetre, bloquejar o eliminar les galetes instal·lades en el seu equip mitjançant la configuració de les opcions del seu navegador d'internet. En cas que les bloquegi, és possible que determinats serveis que necessiten el seu ús no estiguin disponibles per a vostè.

A continuació li oferim enllaços en els quals trobarà informació sobre com pot activar les seves preferències en els principals navegadors:

Google Chrome

Mozilla Firefox

Internet Explorer

Safari

Finalment, vostè pot dirigir-se al portal Your Online Choices, on, a més de trobar-hi informació útil, podrà configurar, proveïdor per proveïdor, les seves preferències respecte a les galetes publicitàries de tercers.

Si desitja contactar amb nosaltres amb relació a la nostra política de galetes, pot fer-ho a [email protected].